• 1

Před časem jsme zdědili jednu starší remosku. Po počáteční nedůvěře, jsem ji přece jen vzala na milost a začala v ní připravovat všechny možné pečínky, došlo i na zapékanou zeleninu a lahodné žampiony s čedarem á la Jamie Oliver. No a vyvrcholilo to pokusem o upečení chleba.

Založila jsem klasickým postupem podle 10 bodů na chlebík. Když jsme byli ve fázi uhněteného a hodinu odpočinutého těsta, stočili jsme kulatý bochníček a v igelitce ho dali na 12 hodin do ledničky. Bylo to kvůli pozdnímu času a možná i proto, že jsme tentokrát chtěli mít čerstvý chléb na snídani. :)

Ráno jsem dala rozpálit remosku a mile mně překvapilo, že to zdaleka netrvá tak dlouho jako u trouby. Když se nám zdála remoska dostatečně rozpálená vytáhli jsme z ledničky bochník a i s pečícím papírem ho posadili do remosky. Ještě jsem ho trochu postříkala vodou a přiklopili jsme víko. V tom rozrušení, jsme zapomněli naříznout, ale nebylo to potřeba. Po cca 50 minutách byl chlebík hotový. Po zakrojení nás mile překvapil svou nadýchaností a jemností. Byl přímo vynikající. Takže se u nás remoska stává pomalu stálicí.